Kuusi ikkunaa kevääseen 23.4 - 4.6. 2019 / Kaisu Järvelin

Kaupunkiluontotyöpajassa retkeillään kuutena tiistai-iltana Lapinlahden sairaalan lähiluonnossa. Tutkimme kevään edistymistä tehden havaintoja ja luovia harjoituksia. Huollamme kehoamme ja mieltämme samoilemalla puistossa ja rannoilla. Seuraamme kasvikunnan heräämistä ja

lintujen muuttoa. Retkien aikana tai sen päätteeksi teemme päätelmiä kokemastamme piirtämällä, maalaamalla tai sanailemalla. Teemme myös Metsämieli harjoitteita. Kaikki toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja turvallisen tilan säännöt ovat voimassa. Harjoitukset muokkaantuvat kevään etenemisen aikataulussa. Vetäjänä Kaisu Järvelin.

23.4. Retki alkaa Lapinlahden kaupunkiluontokeskuksesta Venetsia-rakennuksessa. Teemme ryhmälle sopivan kävelyn, jonka aikana tutkailemme heräävää luontoa puistossa ja rannoilla. Pysähdymme kiinnostavien yksityiskohteiden äärelle ja piirrämme parin minuutin nopeita tussitöitä valitsemastamme kohteesta. Katsellaan töitä ja keskustellaan retken herättämistä tuntemuksista, havainnoista ja harjoituksista.

30.4. Retki. Havainnoimme luontoa ja erityisesti puita. Keräämme puiden oksia ja tutkimme niiden talviasua. Piirrämme hiilellä isolle paperille
lähikuvaa silmusta. Etsimme yhteyttä sekä silmän, että käden, mutta myös puun yleisilmeen, -asun että silmun yksityiskohtien kanssa. Mitä voimia puun silmu sisällään kantaa?

14.5 Wappuretki. Heittäydymme vapputunnelmiin ja teemme retken esim. Hietaniemen hautausmaalle! Käymme mahdollisesti taiteilijakukkulalla ja takaisin tullessa tarkkailemme vesilintuja. Teemme myös tussityöharjoitteita.

21.5. Retki. Äänimaisemissa sihrustamme maisemaa. Etsimme vihreän eri sävyjä. Sisällä maalaamme märällä märälle ulkomuistista näkemäämme ja kokemaamme yrttiteekupposen äärellä.

28.5. Retki. Mitä puunoksille kuuluu? Ystävällisyyttä itselle ja sana/ liike harjoitus metamorfoosiin liittyen. Vapauden hetki- harjoitus

4.6. Retki ja kokoavia harjoituksia/näyttely/mitä tahansa!

Työpajan järjestää Lapinlahden Kulttuuritoimen ja se on osa Lapinlahden kaupunkiluontokeskuksen toimintaa ja sijaitsee Lapinlahden sairaalapuistossa ( Lapinlahdenpolku 8) Venetsia-talossa lähellä rantaa.

Jätä yhteystietosi ja merkitse alustavat päivät, jolloin voit osallistua työpajaan.


ILMOITTAUTUMINEN

Kysymys, kommentti/question or comment
tutkailemme heräävää luontoa puistossa ja rannoilla
Heittäydymme vapputunnelmiin
Havainnoimme luontoa ja erityisesti puita.
Retki puiston äänimaisemissa
Mitä puunoksille kuuluu sisällä ja ulkona?
Retki ja kokoavia harjoituksia/päätöstilaisuus